Herkes Nereden Yazlık Alıyor?

2015 yılında gayri menkul fiyatları düşeceği yönünde söylentiler vardı ve o günden bu yana epey bir iniş çıkış yaşandı. Özellikle turistlerin son yıllarda gelmemesi, Rusya ve Türkiye ilişkileri sebebiyle geçtiğimiz yaz tamamen turistlerin gelişi bitmişti diyebiliriz. Yapılan saldırılar sebebi ile turistler daha fazla korkar oldu ve hiç gelmez oldular. Bu sebepten ötürü ev fiyatları dahil otel ve tatil yerlerinde ki fiyatlar epey bir düşüş yaşadı. Peki, bu durumlarda insanlar nereden yazlık almaya başladılar?

İmkanı olanlar direkt olarak Antalya, Bodrum, Kuşadası, Aydın, Marmaris, İzmir gibi birçok tatil şehirlerine giderek tatil yapmaya, yazlık almaya başladılar. Buralar daha fazla rağbet görmesinin sebepleri ise insanlar tatil yapmak için manzara, deniz ve kum arıyorlar. İstanbul civarına yakın olarak, Adalar, Silivri,Şile, Güzelce, Kumburgaz, Sapanca ve Ağva gibi yerler daha fazla rağbet görmektedir. Sadece tatil değil yapılan yenilikler sayesinde İstanbul’un değeri daha fazla artacağı için insanlar ev almak için sıraya giriyorlar.

Gerek kredi ile, gerek taksit ile satın almalara başladılar. Örneğin kredi başvurusu yaparak Marmaris satılık dairelerinden alabilirsiniz yada taksit ile Marmaris emlak konutları ile görüşebilir anlaşma yapılabilir. Sonuçta krizin ortasında onların da pek seçeneği yok. Kabul ediyorlar, etmek zorundalar çünkü ne müşteri geliyor ne de turist.

Bu durumdan faydalanan kişiler yazları artık yazlıklarında vakit geçirerek tatil yapıyorlar. Kışları da aklını kullananlar kiralık olarak veriyorlar. Böylece ekstra gelir elde etmiş oluyorsunuz. Kaynak: Moda Sırları, Moda Trendleri

Leave a comment